Saturday, February 27, 2016

Muško - Ženska Prijateljstva




Istina je da su muško ženska iskrena prava prijateljstva rijeđa od onih koje imamo sa osobama vlastita spola. Može li tome biti razlog da na jezeru normalnog emocionalnog odnosa sa osobom suprotna spola uvijek postoji pokoji kamenčić seksualne privlačnosti koji stvara nabore na površini i neobične i konfliktne situacije unutar samih prijatelja.

Tada bi jedini logični odgovor mogao biti da nam muški prijatelj može biti samo ona osoba koja nas fizički nimalo ne privlači. No tu nastupa problem. Kada s nekime odnos funkcionira na svima razinama, osim fizičke privlačnosti, postoji mogućnost da nam odjednom postane privlačan. Ipak su nam oni koje volimo uvijek najljepši.



Iako rijetka ovakva prijateljstva u mnogo slučajeva samo su prelazna faza koja će kasnije dovesti do ljubavnog odnosa ili prekrasne ljubavne priče. No postoji još jedna opcija. Što kada su muškarac i žena najbolji prijatelji? Znači li to da je faktor fizičke privlačnosti potpuno isključen ili biologija ipak svakome od njih šapuće na uho i pokušava unijeti razdor.

Svakako jedan dio muško ženskih prijateljstava nikada neće prerasti u ništa više. Razlog tome  ne mora biti niti nedostatak privlačnosti ili inklinacija spram romantične veze. Možda ste jednostavno prebitni jedno drugome da bi riskirali čitav ovaj odnos koji toliko cijenite zbog nečega što je možda samo neizbježna biološka komponenta odnosa.

No osjećate li doista da je ova druga osoba vaša osoba i čini vam se kako i druga strana osjeća isto, zanemarite tada razum, nekada se najbolje stvari izrode kada samo zatvorite oči i skočite. 10 sekundi hrabrosti mijenja živote. Iako su istraživanja pokazala da su muško ženska prijateljstva nemoguća, nismo uvjerene. Postoje stvari na ovome svijetu koje se  ne mogu objasniti brojevima i mjerenjima. Podignite slušalicu i nazovite svoga prijatelja/prijateljicu ako ga niste čuli već neko vrijeme.





No comments:

Post a Comment